İletişim
Bolahenk Sokak'la ilgili güncellemeleri twitter'da da takip edebilir, sorularınız veya yorumlarınız için bolahenksokak@gmail.com adresinden yazarlarımızla iletişime geçebilirsiniz.
İzleyiciler
Pages
Popular posts
-
Uzun yıllar tırnak yeme alışkanlığımdan vazgeçemedim. Acı oje (tadını çok severim :) ) sürmek, düzenli manikür yaptırmak , protez (porselen...
-
skins 1. jenerasyon Konu sinema-televizyon olunca Amerikan popüler kültürünün dünya popüler kültürü üzerindeki etkisi her zaman Avrupa'n...
-
Sylvia Plath ya da Ted Hughes'la ilişiği bulunmayanlar ya da aşağıda Sibel'in Sylvia yazısını okumayanlar için çok bir şey ifade etm...
-
Kozmetik üzerine yazılar yazan blogları çok fazla takip etmediğimi itiraf ederek başlamak daha doğru olacak galiba.. Benden bu alanda çok d...
-
Kaş ve kirpik bakımında etkili olduğunu düşündüğüm birkaç kozmetik ürünü ve destekleyici makyaj malzemelerini yazımın birinci bölümünde siz...
26.4.10
Prinkipo Meyhanesi, Büyükada
Gönderen
Littlemermaid
,
zaman:
26.4.10
İstanbul mezeleri, çilingir sofrası ve rakı adabı ustası olarak bilinen yazar Ahmet Tanrıverdi’nin meyhanesi Prinkipo, cömertliği ve lezzetli yemekleri ile Büyükada’nın vazgeçilmez mekânlarından. Büyükada’da Fıstık Ahmet lakabıyla da tanınan Tanrıverdi, meyhanesinde unutulmaya yüz tutan eski İstanbul meyhane geleneğini yaşatmayı ve artık E-5 karayolunda bir kasabadan farksız hale geldiğini düşündüğü adasının hikâyesini anlatmayı her şeyin üstünde tutuyor.
Haftasonu kalabalığından ve üstümüze üstümüze gelen faytonlardan kaçarak sığındığımız Prinkipo’da güleryüzle Mehmet Bey karşılıyor bizi. Erken saatte gitmiş olmamıza rağmen doluluk oranı oldukça yüksek olan restoranda, rezervasyon üzerine ayırtılan masamıza yerleşiyoruz. (Hafta sonu özellikle havalar da güzelse yer bulmak kolay olmayabilir, o yüzden gitmeden rezervasyon yaptırmakta fayda var.) Rezervasyonu yaptıran arkadaşımız sınırsız içki dâhil fix menüye kişi başı 60 TL olarak anlaştığı için aç gözlülükle içimden acaba doyar mıyız diye geçirdiğimi itiraf etmeliyim. Servisimizin açılmasının ardından envai meze çeşidi ile soframız donatılıyor. Şakşuka, yoğurtlu semizotu salatası, lahana sarması gibi tanıdık lezzetlerin yanında değişik otlardan ve kızarmalardan oluşan farklı farklı meze çeşitleri ile dolup taşıyor tabaklarımız. İşte masayı o anda derin bir sessizlik kaplıyor :) başta ben olmak üzere herkes yemeğe konsantre olmuş bir halde kendimizi kaybediyoruz.
Gözümüzü önce bu şölenle doyurduktan sonra hava güzel, ortam güzel, biz zaten hep güzeliz, keyifli bir sohbete başlıyoruz. Tabaklar hiç boş kalmıyor, sırasıyla ara sıcak olarak sigara böreği, otlu mantar sote ve arpa şehriyeli pilav servis ediliyor.
Adanın küçük balıklarından oluşan balık tabakları geldiğinde ise çoktan doymuş olmamıza rağmen temiz havanın gazıyla saldırıveriyoruz tekrar tabaklara. Sohbet iyice koyulaşıyor, rakı balık ardından tatlı olarak irmik helvası ve meyve tabakları geliyor. Hesabı istiyoruz, tam kalkacağız Mehmet bey acı domates soslu makarna tabaklarıyla içerden çıkageliyor.
Önce biz fazlasıyla doyduk, teşekkür ederiz diyoruz ama Mehmet Bey ısrarla önce bir tadına bakın deyince çatalları daldırıveriyoruz. Ben fotoğrafı çekmeye fırsat bulamadan tabaklar boşalıyor. :) Ayrılma vakti geldiğinde 23.30 vapuruna yetişmek üzere veda ediyoruz Prinkipo’ya, o ise adanın kendi üslubuyla ‘yolunda güller açsın’ diyerek uğurluyor bizleri.
Kumsal Caddesi (kumsal parkı) No:80 Büyükada/İstanbul
Tel. 0216 382 35 91
**“Hoşçakal Prinkipo”, “Büyükada'nın Solmayan Fotoğrafları”, “ Atina'daki Büyükada” gibi kitaplarıyla tanınan Ahmet Tanrıverdi, kitabı Barba’nın Mezeleri’nde iştah kabartan meze çeşitleri, rakı ve çilingir sofrası üzerine birikimlerini okuyucularla paylaşıyor.
Alfa yayınları, 15 TL.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
gerçekten şahane bir meyhaneydi. yazın da şahane olmuş, ellerine sağlık :-*
Çok güzel bir yer biz geçen hafta ailecek gittik bu seferde arkadaşlarımızla gideceğiz.
herkezin bahsettiği kadar güzel bir yer...
Asla tavsiye etmeyeceğim, patronundan garsonuna kadar hepsinin saygısız ve ukala olduğu bir ortam! Sadece birkaç meze ve zorla Anadolu rakısının içildiği ortama dünya para vermek istiyorsanız buyrun deneyin, görün.. 20 kişilik bir grup il gittik, gruptan bir kişi bile beğenmedi! Bir daha da asla gitmeyiz, önermeyiz!
merhabalar,
sizin de fark edeceğiniz gibi bu blogu epeydir güncellemiyoruz. restoran, kafe vs gibi mekan yorumlarımız da güncel değil haliyle. prinkipo'nun eski güzelliğini, misafirperverliğini yitirdiği, fiyatlarının son derece yükseldiği haberlerini ne yazık ki biz de aldık ve çok üzüldük. istanbul'da güzel meyhane bulmak çok zor ama güzelliğini koruyup belli bir istikrar yakalamışını bulmak daha da zor.
Beş para etmez pahalı kalitesiz bir mekan. Fiyat listesi diye birşey yok. insanlar böyle yerlere bilerek neden gider anlamam.