22.9.10

Bedesten Café & Patisserie, Kapalıçarşı

,

Geçen bayram mail kutumu kontrol ederken beklenmedik bir tebrik mesajıyla karşılaştım. Mesaj bir ay kadar önce Kapalıçarşı keşiflerimden biri sırasında yorgun düşüp oturduğum ve beklenmedik hoşluklarla karşılandığım Bedesten Cafe & Patisserie ’den gelmişti. Uzun zamandır tattığım en lezzetli mantıyla gönlümü çelen Bedesten cafe, o günden beri benim de zaten mutlaka bloga yazmalıyım diye aklımın bir köşesinde duruyordu.

Turistlerin akın ettiği yerlerde yalnız Türkiye’de değil gezdiğim hemen hemen her ülkede güzel yemeğe denk gelememek beni her zaman üzmüştür. Bedesten cafe gerek lezzeti, gerek sunumları, gerekse temizliği ile o gün gerçekten beklentilerimi fazlasıyla karşılamıştı. Aslında annemle oturduğumuzda tek istediğimiz bir bardak çay içmek ve tuvalete girmekti ama yan masanın siparişi geldiğinde tamamıyla farklı bir yöne çekildiğimi itiraf etmeliyim. O kadar küçük bir cafede bu kadar lezzetli bir mantıyla karşılaşacağımı söyleseler asla inanmazdım.
Cep telefonumla çektiğim bu resim :) her zamanki gibi yemeğe kendimi kaptırdığım için önüme ilk geldiği anda bende uyandırdığı etkiyi size veremeyebilir ama yolunuz Kapalıçarşı’ya düşecek olursa mutlaka uğramanızı ve kendinizi kıtır kıtır kızarmış mantıya teslim etmenizi tavsiye ederim. Yemek paylaşma konusunda benim gibi bencil olanlardansanız endişe etmeyin, Cafe Bedesten’in porsiyonları oldukça doyurucu.
Lezzetli bir yemeğin ardından ben her zaman Türk kahvesini tercih etmişimdir, o gün hayatımda gördüğüm en keyifli kahve sunumlarından biri ile karşılaştım. Ucunda kırmızı püskül sallanan küçük gümüş bir tepsi içinde, su ve çikolatalı lokum ile servis edilen Türk kahvesi günün yorgunluğunu atmak için birebirdi. Bu tepsiyi nerede bulabilirim diye sorduğumda servisimizi yapan bayan kendilerinin bu ürünü sattıklarını söyledi. Türk kahvesi seven arkadaşlarınız için oldukça keyifli bir hediye olabilir, aklınızda bulunsun. Fiyatı 60 TL.


Cafe Bedesten’de salatalardan sıcak-soğuk sandviç çeşitlerine, makarnalardan mantıya kadar pek çok yemek ve atıştırmalık alternatifi bulabiliriniz. Tek derdiniz dinlenmek ve demli bir çay içmekse tatlı menüsüne göz gezdirmenizi tavsiye ederim. Fiyatları çok net hatırlayamıyorum ama turistik bir mekân için çok abartılı olmadığını da söyleyebilirim.
Cevahir Bedesteni No:143-151
KAPALIÇARŞI / BEYAZIT
Tel: +90(212) 5202250
www.cafebedesten.com


2 yorum to “Bedesten Café & Patisserie, Kapalıçarşı”

  • 30.9.10
    luna says:

    istanbula gidince ilk işim buraya gitmek olacak, sen beğendiysen kesin güzel bir yerdir. :)) ellerine sağlık!

  • 3.10.10

    çok teşekkür ederim,
    mantı çeşitleri arasından kızartılmış olanı mutlaka denemelisin. :)

 

BOLAHENK SOKAK Copyright © 2011 | Template design by O Pregador | Powered by Blogger Templates