29.7.10

Beyoğlu’nda bir Çerkez güzeli, Fıccın

,
Kendi paramı kazanmaya başlamam ve harçlık döneminin kapanmasıyla birlikte, dışarıda yenilecek akşam yemeklerine para yetiştirmek de zorlaştı. Hele benim gibi önden soğuk tabağı gelsin, masa şöyle bir güzel donatılsın karnımızdan önce gözümüz doysun mantığına sahip olan bir kişi için İstanbul tuzaklarla dolu. Hem uygun fiyatlara hem de kaliteli, mevsimine göre seçilmiş ürünlerle hazırlanan menülere aynı anda ulaşmak ne yazık ki artık pek mümkün olmuyor. İşte böyle dar zamanlarda gerçek ziyafet sofraları arayan lezzet tutkunlarını fiyatlarıyla şaşırtan, yemekleriyle kendine tutsak eden Fıccın’la buluşturmayı Bolahenk Sokak ekibi olarak kendimize görev edindik.

1996 yılında küçük bir işletme olarak hizmete açılan Fıccın, adını Çerkezlerin özellikle davetlerde yaptıkları, içine soğan, sarımsak ve baharatlarla tatlandırılmış, dövülmüş et yada kalın çekilmiş kıyma koydukları, bir nevi etli ekmekten almış. Restorana geldiğinizde Fıccın masada olmazsa olmaz lezzetlerin ilki olarak yerini almalı ki örnekte görüldüğü gibi bizde hep öyle yapıyoruz.

Fıccın’ın her gün değişen menüsü en büyük özelliklerinden biri. Bu sayede her zaman farklı lezzetler tatma şansına sahip olabiliyorsunuz. Mekânın hiç değişmeyen ve mutlaka her gelindiğinde sipariş edilmesi gereken bir diğer yemeği, Çerkez mutfağının klasik mezelerinden Çerkez tavuğu… Yazımın girişine aldanıp Fıccın’ın sadece Çerkez mutfağına ait yemekleri servis eden bir restoran sanmayın. Menüde her zaman özellikle vejetaryenler için düşünülmüş, ege mutfağının klasikleşen zeytinyağlı yemeklerini, pilav çeşitlerini ve Püreli rosto gibi et yemeklerini bulmak mümkün. Mekânda, sebze yemeklerinde ve zeytinyağlılarda kullanılan özel sızma zeytinyağı Ayvalık'tan getirtiliyor. Diğer yemeklerde ise mısırözü yağı ve tereyağı tercih ediliyor.

Günlük olarak hazırlanan yemekler resimlerde gördüğünüz gibi küçük tabaklarda servis ediliyor. Bana sorarsanız hangi yemeği sipariş ederseniz edin Fıccın’da tek tabak yemekle doymak pek mümkün değil.
Abartıyor muyum bilmem ama işin güzel kısmı zaten çeşit çeşit mezelerle masayı donatmak ve arkadaşlarınızı konuştururken çaktırmadan tabaklarda ne varsa, fırından yeni çıkmış sıcacık ekmeklerle silip süpürmek :)
Şahsen ben Fıccın'a hep akşam saatlerinde gittiğim için sabahları kahvaltılık olarak servis edilen meşhur poğaçalarını, elmalı kurabiyelerini ve ıspanaklı/peynirli gül böreklerini henüz tatmış değilim. Ama emin olduğum bir şey var ki özellikle ev yemeklerinden hoşlananlar kesinlikle Fıccın’da yabancılık çekmeyecekler.
Fıccın’ın sadece bir lokanta olmadığını, lezzet anlayışını sürekli yeni ürünlerle çoğaltmak için çalışan, farklı mutfak anlayışını konuklarıyla paylaşan bir mekân olduğunu söyleyen restoran sahibi Leyla Hanım, gördükleri ilgiden oldukça memnun. Pek çok dergiye, gazeteye de haber olmuş Fıccın’a, özellikle Hürriyet gazetesinin yaptığı bir araştırma sonucunda Türkiye’de ikinci, İstanbul’da birinci seçtiği Çerkez mantısını (Gabın) yemek için mutlaka gitmeli.
Çerkez mutfağının en çok kullanılan ürünlerinden patates ile doldurulan mantı hamurları, benim Kayserili anneannemin de yaptığı klasik mantı boyutlarından oldukça büyük. Hızınızı kesmemesi için mantıyı da paylaşmanızı ve ucucaparklarla ikimizin ısrarla tavsiye ettiği Köpoğlu’nu da (yoğurt soslu patlıcan) tatmanızı öneriyoruz.

*Fıccın, her gün 07:00-21:00 saatleri arasında hizmet veriyor.
**Kredi kartı geçiyor.
***Fıccın’ın her gün değişen menüsünü ve fiyatları, www.ficcin.com’dan takip edebilir, eve sipariş hizmetinden yararlanabilirsiniz.
Kallavi sokak No:13/1 Tel: 0212 293 37 86

2 yorum to “Beyoğlu’nda bir Çerkez güzeli, Fıccın”

  • 29.7.10
    ucucaparklar says:

    hayııııır hem fıccın'a bu kadar yakınım hem de henüz kahvaltı etmedim! bu yazıyı okumamalıydıııım!

  • 29.7.10
    Sibel says:

    son fotoda azize mantıya thumbs up yapıyomuş da biz kadraja almamışız gibi çıkmış :)

 

BOLAHENK SOKAK Copyright © 2011 | Template design by O Pregador | Powered by Blogger Templates