20.7.10

Metro 2033 Romanı Türkiye'de!

,

Bilgisayar oyunu insanı değilim, hiç de olmadım. Sims'in çeşitli varyasyonları dışında da herhangi bir oyuna elimin gittiğini pek hatırlamıyorum. Lakin oyun seven pek çok tanıdıktan kulağıma çalınan oyunlar da yok değil tabii ki. World Of Warcraft bunun başında gelenlerden tabii ki. Asassin's Creed de bir diğeri... Bu oyunları neredeyse hastalık halinde oynayan dostlarımdan bildiğim kadarıyla da, ne zaman bu oyunlarla ilgili bir video, yazı, trailer vs. bir şeye denk gelseler, bir süre onlar için dünya bundan ibaret oluyor.

İşte bu yazı da "duyanlar duymayanlara anlatsın" hevesiyle yazılmış, bir kitap duyurusu! Kulağıma sağdan soldan çalınan nadir oyunlardan bir tanesi de Metro 2033.


Aslen bir kitaba dayandırılarak yaratılmış bu oyunun Dimitry Glukhovsky imzalı kitabı da nihayet Türkçe olarak Gürer Yayınları tarafından basıldı. Oyunu oynamadım ama bir sürü insanın oyunu en az iki üç kez bitirdiğini ve oyunun bir sürü hayranı olduğunu biliyorum. PC ve XBOX için aynı adla Mart 2010'da piyasaya sürülen oyunun kitabı Türkçe'ye yeni basılmış olsa da, yurt dışında büyük olay yaratmış, memleketi Rusya'da 1 milyon satmış, ve toplamda 25 dile çevrilmiş.

Konusu, tahmin edilebileceği üzere oyunla aynı. Olay mahali dünyanın en büyük nükleer sığınaklarından biri olan Rusya metrosu. Şöyle ki:

"Yıl 2033....Nükleer savaş sonrası enkaz haline gelen dünyada insan soyu neredeyse tükenmiş ve radyasyon yüzünden kentler neredeyse yaşanmaz bir halde. Hayatta kalan bir kaç bin kişi yer altına, dünyanın en büyük nükleer sığınağı olan Moskova Metrosu'na sığınıyor. İstasyon mini devletlere bölünmüş. Tek bir amaç var, o da ne pahasına olursa olsun hayatta kalmak. Genç Artyom'a yaklaşmakta olan karanlık tehlikeye karşı halkı uyarması için Metro'nun kalbi, "Polis" istasyonuna gitme görevi verilir. Metro'nun belki de tüm insanlığın kaderi Artyom'un elindedir artık....."

Gürer Yayınları'ndan çıkan Türkçe baskısının içinde renkli Moskova metrosu haritaları da yer alıyor. D&R gibi büyük kitap marketlerde bulabilirsiniz. Tüm oyun hayranlarına iyi okumalar!!!

Yazar: Dimitry Glukhovsky
Çeviri: Deniz Banoğlu
Çıkış Tarihi: Mayıs 2010
Sayfa Sayısı: 568
Fiyatı: 25.00 TL








1 yorum:

 

BOLAHENK SOKAK Copyright © 2011 | Template design by O Pregador | Powered by Blogger Templates