11.4.10

Best Coast : Los Angeles'lı Bethany Cosentino'dan Kumsalda Tembellik Yapma Dersleri

,

Los Angeles'lı kedi delisi Bethany Cosentino'nun arkadaşı Bobb Bruno ile birlikte yaptığı kayıtlardan oluşan Best Coast, Bethany'nin California'dan ilk kez uzak kaldığı New York günlerinde ortaya çıkmış bir proje. Cosentino'nun kendi ağzından aktarmak gerekirse "güneş, okyanus ve plajda geçirilen tembel saatler" üzerine şarkılar yapan bu ikili, kendilerini pek ciddiye almıyor gibi görünseler de, ben "When I'm With You"yu ilk dinlediğimden beri grubu pek aklımdan çıkarabilmiş değilim. Bulabildiğim kayıtlar da neyse ki Bethany Cosentino'nun tek sıkımlık tabanca olmadığını gösterir nitelikte.
Bethany geçtiğimiz sene New York'ta Eugene Lang College'da okurken California'yı ve Los Angeles'ı çok özlemiş ve California'ya döner dönmez de Bobb Bruno ile Los Angeles'ta stüdyoya girmişler. Cosentino'nun karşılıksız aşktan ya da tam aksine "When I'm With You"da olduğu gibi ruh ikizlerinden, California sahillerine ve güneşine uzanan şarkı sözleri yine Cosentino'nun ağzından Bruno'nun "davullar, Beach Boys'unkini andıran basslar ve daha bir sürü muhteşem şey" de eklemesiyle ortaya Liz Phair'i sıkça akla getiren lo-fi ve garage pop janrlarına dahil edebileceğimiz birkaç EP çıkarmış. Grubun tamamen yeni şarkılardan oluşan ve henüz ismi belli olmayan ilk uzun çalarının ise bu senenin ikinci yarısında yayınlanması bekleniyor. Myspace sayfalarındaki tur takvimine göre de Nisan başında Japandroids'le çalan grup Mayıs başında Londra'dan Barcelona'ya uzanan küçük bir Avrupa turuna çıkacak.
Bethany Cosentino'nun şöyle de -bence çok komik- bir blogu var: http://bestycoasty.blogspot.com/ Kendisinin ne kadar büyük bir kedi-sever olduğunu burada da görmek mümkün.
Yine bu blogtan izleyebileceğiniz bir konser kaydı:



Ben bugün sizlerle elimdeki 3 EP'yi paylaşacağım, aralarından favorim tabi ki ilk göz ağrım olan When I'm With You. İlk kez dinleyecek olanlara da tavsiyem önceliği When I'm With You'ya vermeleri. When I'm With You'da duyduklarınız ilginizi çekerse, diğer kayıtlara da mutlaka göz atın, çünkü her ne kadar bizimkine nazaran çok daha büyük bir dinleyici kitlesine hitap ediyor ve çok daha fazla insan tarafından takip ediliyor olsalar da böyle yeni ve küçük bütçeli müzik projelerini olabilecek her şekilde desteklemek lazım.

Best Coast - When I'm With You
Make You Mine
Where the Boys Are

0 yorum to “Best Coast : Los Angeles'lı Bethany Cosentino'dan Kumsalda Tembellik Yapma Dersleri”

 

BOLAHENK SOKAK Copyright © 2011 | Template design by O Pregador | Powered by Blogger Templates