İletişim
Bolahenk Sokak'la ilgili güncellemeleri twitter'da da takip edebilir, sorularınız veya yorumlarınız için bolahenksokak@gmail.com adresinden yazarlarımızla iletişime geçebilirsiniz.
İzleyiciler
Pages
Popular posts
-
Uzun yıllar tırnak yeme alışkanlığımdan vazgeçemedim. Acı oje (tadını çok severim :) ) sürmek, düzenli manikür yaptırmak , protez (porselen...
-
skins 1. jenerasyon Konu sinema-televizyon olunca Amerikan popüler kültürünün dünya popüler kültürü üzerindeki etkisi her zaman Avrupa'n...
-
Sylvia Plath ya da Ted Hughes'la ilişiği bulunmayanlar ya da aşağıda Sibel'in Sylvia yazısını okumayanlar için çok bir şey ifade etm...
-
Kozmetik üzerine yazılar yazan blogları çok fazla takip etmediğimi itiraf ederek başlamak daha doğru olacak galiba.. Benden bu alanda çok d...
-
Kaş ve kirpik bakımında etkili olduğunu düşündüğüm birkaç kozmetik ürünü ve destekleyici makyaj malzemelerini yazımın birinci bölümünde siz...
12.4.10
Sangria (İspanya'dan)
Gönderen
Littlemermaid
,
zaman:
12.4.10
İspanya’nın meşhur Sangria’sı özellikle yaz aylarında çok sevilen meyveli bir şarap kokteylidir. Tipik olarak içinde kırmızı şarap, portakal, limon ve yeşil elma gibi meyve parçaları, şeker, vanilya ve ek alkollü içecekler bulunur. 1 litrelik büyük sürahilerde, meyve parçalarını toplamak için tahta kaşıkla servis edilir. Sangria’ların alkol oranları çok çeşitli tarifleri sebebiyle değişkendir ancak genellikle çok ağır olmazlar. Yaz aylarında İspanya’da olduğu kadar Portekiz’de de karşılaşabilirsiniz. İspanya seyahatlerinizde bar, pub, restoran gibi hemen hemen her yerde karşılaşabileceğiniz Sangria’ların,
• Kırmızı yerine beyaz şarapla yapılan çeşitleri de vardır, bunlara Sangria Blanca adı verilir.
• Ayrıca şarap üzümlerinden yapılan alkolsüz Sangria tarifleri bulmak mümkün.
**Yurtdışından gelen arkadaşlarınıza Sangria siparişi verebilirsiniz ama aşağıda vereceğim tarifle kendi Sangria’nızı yapmanız hem havalı hem de çok eğlenceli.
Sangria tarifi (20 kişilik)
5 litre kırmızı şarap (çok kaliteli olmasına gerek yok)
1 kg portakal
700 g limon
1 küçük şişe Cointreau (ünlü portakal likörü) veya Rom
300 g şeker
3 çubuk vanilya
2 tatlı kaşığı dolusu tarçın
1 şişe limonata (bence Uludağ limonatanın şekersiz olanı daha uygun)
Küp küp kesilmiş elma, şeftali ve portakal
Şarabı, portakal ve limon suyunu derin bir tencereye alın. Limonata, şeker, vanilya, tarçın ekledikten sonra kaynayana kadar orta ateşte karıştırın. Karışımı fokurdamadan ateşten almak gerekir, o yüzden fazla bekletmeyin. Ocaktan aldıktan sonra Rom ya da Cointreau ilave edin. Sangria içine koyacağınız meyveler küp küp veya tercihe göre ince ince doğranır. İsterseniz kaynatma aşamasında ekleyebilir ve meyvelerin yumuşamasını sağlayabilirsiniz. Benim kişisel tercihim meyvelerin daha diri kalabilmesi için sonradan ilave edilmesi. Sangria’yı hazırladıktan sonra bir kaç saat ya da bir gece, buzdolabında meyve aromalarının diğer malzemelerle karışmasını sağlamak amacıyla bekletilmesi gerekir. Buz gibi diğer malzemeler son olarak servis öncesi ilave edilir.
***Çok iyi bir Sangria içmek için Kuruçeşme’de ki Mia Mensa’ya mutlaka gitmeli. Fiyatlar biraz pahalı ama denemeye değer. 4 kişilik büyük sürahiler 120TL.
Muallim Naci Cad. No. 64/C Kuruçeşme-İstanbul
(Makro market arkası, deniz kenarı)
www.miamensa.com
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
madem nasıl sangria yapılacağını biliyorsun, sana bir dahaki gelişimizde romumuzu şarabımızı alıp geliyoruz.
bunun tarifini vermen şahane olmuş. çokh severim ben :)