12.4.10

Tapa Tapa, Barcelona

,

İspanya’da öğle yemeğinden önce bir kadeh kırmızı şarap içmek eski bir alışkanlıktır. İlk Tapas örnekleri aç karnına alkol tüketimini önlemek amacıyla ortaya çıkan atıştırmalıklardır. Bunlar daha çok, ince dilim ekmekler üzerinde servis edilen çiğ malzemelerden, füme et, peynir, balık konservesi gibi ürünlerin mayonez ya da zeytinyağı ile sunulması şeklindedir. Ülkenin gelişmesi ile birlikte insanlar daha uzun saatler çalışmaya başlamış ve kişisel zevklere, bar buluşmalarına daha az vakit ayırmak durumunda kalmışlardır. Zamanla Tapas çalışan kesimin öğle yemeklerinin yerini alır ve yaygınlaşarak bugün ki ününe kavuşur. Farklı bölgelerde ve mekânlarda pinchos veya banderillas adlarıyla da bilinir. İsim değişikliğinin lezzet üzerinde bir farklılığı yoktur, her zaman küçük porsiyonlarda servis edilir ve özellikle İspanya gezilerinde turistlerin yoğun ilgisini çeker.

Barselona’da Tapas yiyebileceğiniz pek çok bar bulmak mümkün. Ancak ne yazık ki Türkiye’de olduğu gibi, burada da doğru mekânı seçmek keşif süresi kısıtlı olanlar için hüsranla sonuçlanabiliyor. 2005 yılında gerçekleştirdiğim Barselona seyahatimde şans eseri girdiğim bir Tapas barı benim için herkese büyük hevesle önerdiğim bir mekân halini aldı. 5 günlük tatilim boyunca defalarca uğradığım Tapa Tapa, Passeig De Gracia üzerinde yer alıyor. Bulması çok kolay çünkü Gaudi’nin ünlü yapılarından Batllo House ile aynı sokağı paylaşıyor. Tapa Tapa’nın leziz Tapasları 3 ila 20 € arası değişen fiyatlara sahip. Tapas Bar’da ayrıca bira severleri tatmin edecek değişik seçenekler de bulunuyor. İlla domuz yemem diyenlerdenseniz siparişinizi verirken dikkat etmenizi öneririm.

Passeig de Gràcia 44, Barcelona, 08007

***Tapas deneyimini İspanya’ya gitmeden yaşamak isteyenler için önerim Esperanza Luca de Tena’nın The Best 100 Tapas adlı yemek kitabı. Bu kitabı www.amazon.com adresinden 29.99 €’ya satın alabilirsiniz.

2 yorum to “Tapa Tapa, Barcelona”

  • 12.4.10
    ucucaparklar says:

    mörmeydcim,
    benim barcelona yazımın üzerine süper olmuş bu yazı, iyi düşünmüşsün.
    eline sağlık :)

  • 13.4.10
    Sibel says:

    itiraf edeyim ilk fotoğrafa baya salya akıttım.

 

BOLAHENK SOKAK Copyright © 2011 | Template design by O Pregador | Powered by Blogger Templates