24.4.10

Aldente Trattoria Italiana, Prague

,



Yurtdışı seyahatlerimde değişik tatlar keşfetmeyi her zaman çok sevmişimdir. Özellikle erkek arkadaşımın sponsorluğunda oldukça iyi yerlerde yemek yeme şansını yakaladığımı da itiraf etmeliyim. Aldente Trattoria Italiana, 2005’te yaptığımız Prag tatilinde mutlaka bir daha gelmemiz gerek dedirttiren bir restoran oldu. Erkek arkadaşıma ara sokaklarda hem açım hem de kaybolduk diye söylenirken kırmızı ekoseli masa örtüleri, vitrindeki kocaman peynir tabağı ve pencereden yansıyan mum ışıklarıyla Aldente beni oracıkta esir alıverdi. Beni tanıyanlar İtalyan mutfağını ne kadar çok sevdiğimi iyi bilirler, hem yemekleri hem de samimi ortamı sayesinde çok keyifli bir gece geçirdiğim için Aldente’yi sizlerle paylaşmak istedim.



Geleneksel Trattoria anlayışıyla hizmet veren Aldente, İtalyan mutfağının unutulmaya yüz tutan lezzetlerini sunan küçük bir restoran. Mevsimsel lezzetlerin ön planda tutulduğu yemekler tahmin edeceğiniz gibi sürekli değişiyor ama menüde her zaman risotto çeşitleri, et ve balık spesiyalleri bulmak mümkün. Aldente özellikle ev yapımı makarnaları ve zeytinyağına bana bana yemeye doyamayacağınız ekmekleri ile oldukça iddialı. Menü çok kalabalık sayılmaz ama seçenekler oldukça kafa karıştırıyor. Biz farklı farklı yemekler sipariş edip paylaşmayı tercih ettik. Aklınızın Aldente’de kalmasını istemiyorsanız sizin de öyle yapmanızı tavsiye ederim. Fiyatlar 20–80 TL arasında değişiyor.

Bizim kaybolduğumuza bakmayın :), aslında restoran Old Town’a ve ünlü Astronomical Clock’a 5-10 dakikalık yürüyüş mesafesinde.

Aldente Trattoria Italiana / Albar
Vězeňská 4 Praha

www.aldentetrattoria.cz



**Aldente 12.00-15.30 ve 18.00-24.00 saatleri arasında hizmet veriyor.

0 yorum to “Aldente Trattoria Italiana, Prague”

 

BOLAHENK SOKAK Copyright © 2011 | Template design by O Pregador | Powered by Blogger Templates