28.6.10

Ekolojik yaşamın yeni yüzü, Organikanyon

,

2006 yılından beri çeşitli mekânlarda ekolojik ürünleri bilinçli tüketicilere ulaştırmayı görev edinen İmece Ekolojik, Kanyon işbirliğiyle yepyeni bir oluşuma yön veriyor. 11 Haziranda hizmete açılan Organikanyon projesi, meyve-sebzeden giyime, aktardan oyuncağa yaşamın her alanında ihtiyaç duyulan geniş bir ürün yelpazesine sahip. Ekolojik yaşamın sadece yeme-içme ile sınırlı olmadığını aksine bunun bir hayat felsefesi olarak benimsenmesi gerektiğini savunan İmece Ekolojik, Organikanyon projesinde görev yapan 12 kişilik ekibiyle felsefelerini yaymak konusunda oldukça iddialı. Öyle ki ekip hem sattıkları ürünler konusunda hem de ekolojik üretimin nasıl yapılması gerektiği konusunda her türlü bilgiye sahip.
Organikanyon stantlarında satılan tüm ürünler sertifikalı, hepsinin hangi çiftlikten geldiği, hangi koşullarda kim tarafından üretildiği biliniyor. Şuan 25’i aktif 60 farklı firma ile yapılan görüşmeler Türkiye’nin dört bir yanından ürün tedarikini garantiliyor. Organikanyon’da Yerlim Çiftlik Ürünleri (Kuşadası), Yakatarla (Göcek), Elta Ada Organik (Gökçeada), Kor Yumurta (Armutlu-Kemalpaşa), Bemtat (Çorlu), Kaleağası (Adana), Karaliçay (Rize), Yücel Şarapları (Manisa) gibi firmalardan gelen süt ürünleri, yumurta, zeytin, zeytinyağı, şarap, rakı, çay, meyve-sebze, buğday unu, ekmek, bulgur, nohut, sirke çeşitleri, meyve turşuları, toz çorba, kurutulmuş domates ve salça gibi ürünleri bulabilirsiniz. Bunlara ek olarak Biosun (İzmir), Yerlim, Yakatarla ve Bükaş (İzmir) gibi firmalardan gelen 40 baharat çeşiti, kekik suyu, kurutulmuş patlıcan, bitki çayları ve doğal vücut yağları da aktar standında sizleri bekliyor.

Organikanyon’da yer alan ürünler ve ürünlerin tedarik edildiği firmalar her hafta değişiyor, bu yolla tüketici mevsimin en güzel ürünlerini her hafta stantlarda bulma imkânına sahip oluyor.

Yeme-içme ürünleriyle kendini sınırlamayan Organikanyon’da temizlik ürünleri ve kişisel bakım ürünleri satan Sonet (Almanya), organik tekstil ürünleri ve saf pamuktan yapılan oyuncaklar satan Organicera (Türkiye) gibi markaların satıldığı stantlar ve hepsi el yapımı, topaç, cambaz (Samsun) gibi eskimeyen ahşap oyuncakları, zeytin ağacından yapılan oyuncak arabaları (Ege) ile dikkat çeken bir de oyuncak standı bulunuyor.

Önümüzdeki haftalarda 2007 BIOL ödüllü Yerlim ve Yakatarla zeytinyağı tadımları, oyuncak standında çocuklarla birlikte atölye çalışmaları gibi çeşitli etkinlikler düzenleyecek olan Organikanyon ekibi, müdavimlerine eve teslim servisi ve internet üzerinden online alışveriş gibi özel hizmetler sunmayı da planlıyor.

***Organikanyon’un Kanyon bünyesinde kuruluyor olmasının fiyatlar üzerinde herhangi bir etkisi olmadığını, tüm ürünlerin diğer ekolojik pazarlardaki fiyatlarla aynı olduğunu belirtmekte fayda var. Kredi kartının da geçerli olduğu Organikanyon, her Cuma 09.00–20.00 saatleri arasında ekolojik yaşama gönül verenleri bekliyor.

0 yorum to “Ekolojik yaşamın yeni yüzü, Organikanyon”

 

BOLAHENK SOKAK Copyright © 2011 | Template design by O Pregador | Powered by Blogger Templates